Bryggeriforeningen trues med dagbøter på 25 000 kroner

Filed under: Media,Øl Norge,Øl Nyheter |

Drikkeglede må fjerne bilder fra nettstedet

Direktør Petter Nome i Bryggeriforeningen trues med dagbøter på 25 000 kroner hvis han ikke fjerner omstridt materiale fra nettstedet www.drikkeglede.no innen 1. august.

Petter Nome i Bryggeriforeningen vil få 25 000 kroner i dagbøter, mens Terje Aass i Aass Bryggeri ilegges bøter på 10 000 kroner om dagen. Helsedirektoratet krever blant annet at Nome fjerner alle bilder av alkoholholdig drikk, enten den er avbildet for seg selv, sammen med mat eller i forbindelse med en drikkesituasjon.

Vi har fått internett, der all verdens alkohol er kun et tastetrykk unna, med ett unntak: norsk øl. Vi har fremmet en rekke konkrete forslag for Helse- og omsorgsministeren og flere ganger bedt om møter, men får ikke en gang svar på henvendelsene. Det mangler åpenbart politisk vilje til å tenke helhetlig i alkoholpolitikken, sier Nome, som støtter forbudet mot alkoholreklame. – Vedtaket er bare trist, og rammer arbeidet for å skape en sunn og ansvarlig ølkultur, sier Petter Nome. Bryggeri- og drikkevareforeningen vil anke Helsedirektoratets vedtak til Markedsrådet.

Les hele saken på http://www.handelsbladetfk.no/id/23384

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *