De eneste i verden med egen Coca Cola flaske

Filed under: Nyhetshjul,Tilbakeblikk |

Tilbakeblikk Juni 1981

E.C. Dahls bryggeri, de eneste i verden med egen Coca Cola flaskeNår man snakker om halvlitere fra Dahls, tenker de fleste på varme sommerdager med en kald, duggfrisk PiIs, Tiltross for alkoholdebatt og stortingsbehandling – tørste struper vil fortsatt kunne leske seg med halvlitere PiIs i en forhåpentligvis god og varm sommer.

Den nye halvliteren er en flaske, E.C. Dahls egen oppfinnelse. Vi er de første i Norge som lanserer denne flasken, som kom på markedet i begynnelsen av mai. Spesielt pen er den vel ikke, men funksjonell og absolutt tiltalende.

Nye flasketyper på mineralvann er ikke daglig kost. Det er 10 år siden litersflasken ble introdusert, den vanlige mineralvannsflasken er en førkrigsmodell – selv om kvaliteten er vesentlig forberedt.

Dere lanserte Coca-Cola i den nye flasketypen, betyr det at Coca-Cola vil slutte med sitt karakteristiske flaskedesign?

Det er lite trolig, såvidt vi kjenner til er vi de eneste i verden som har oppnådd tillatelse til a fravike den vanlige Coca-Cola flasken. Denne flasken skriver seg tilbake til 1916, og er registrert som varemerke i de fleste land i verden. Vi vil forsette med Coca-Cola i egne flasker bade på 0,35 og Iitersflasker.

E.C. Dahls argumenter må følgelig ha vært spesielt gode?

Coca-Cola sitter inne med de samme markedsundersøkelser som vi har, som viser at det er behov for en slik flaskestørrelse. Det er et ideelt kvantum både for de som drikker mye pr. gang, og for de som vil dele en flaske på flere. Videre har vi utstyrt flasken med skrukork, slik at også de som vil dele med seg selv har fått et alternativ.

Vi har arbeidet med dette prosjektet i to år. I den første perioden i samarbeid med Coca-Cola, men vi valgte å gå våre egne veier. Den nye flasken er tilpasset våre eksisterende mineralvannkasser, noe som byr på en rekke fordeler både i produksjon og distribusjon. Dessuten ble den totale investeringen overkommelig. Coca Cola’s godkjenning gjelder ikke bare flaskenes utseende, den måtte også oppfylle de helt spesielle krav til styrke og sikkerhet som kreves for dette produktet. Det måtte gjennomgå en test ved hovedkontoret i Atlanta, hvor den ble mishandlet på alle mulige måter – og besto testen.

De mest populære søkene:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *