Kirin, en av Japans største bryggeri med en litt spesiell kampanje

Filed under: Nyhetshjul,Øl Nyheter,Øl Verden |

En av Japans største bryggeri har startet en litt spesiell kampanje som er rettet mot mødre som nettopp har født.

Kirin, en av Japans største bryggeri med en litt spesiell kampanjeKirin Bryggeri gir bort en boks med sin alkohol frie øl med navnet ”Free” til rundt 10 000 kvinner som har født barn rundt på 80 forskjellige klinikker i byene Tokyo og Osaka. Den tre uker lange kampanjen er rettet mot mødre som føler behov for å drikke men som ikke vil da dette vil ha en effekt mot de nyfødte barna.

Inntil nå nylig har det ikke vært øl tilgjengelig med en alkoholprosent som har ligget på 0 prosent. En talsmann for bryggeriet mener dette åpner en mulighet for de som ønsker en øl men som av ulike årsaker ikke har kunnet, som f.eks. de som kjører bil, driver med sport eller nybakte mødre.

Forskning som Kirin Bryggeri har foretatt viser at det er mange som ønsker en slik mulighet for å kunne slappe med en øl etter en ellers så stresset hverdag.

Etterspørselen var i utgangspunktet ventet å være beskjeden, første anslag gjort av Kirin Bryggeri var på 630 000 brett (1 brett inneholder 20 bokser). Dette anslaget ble raskt hevet til 2.5 millioner brett og deretter til 3.5 millioner brett. Det endelige antall brett som er produsert er nå kommet til 4 millioner brett.

Bryggeriet måtte rykke inn en helsides annonse i de nasjonale avisene for å beklage sin mangel på den nye alkohol frie drikken. I tillegg til å være alkoholfritt er også ølet billigere enn vanlig øl.

De andre store bryggeriene har nå også kommet med sine merker. Asani Bryggeri var de første som kom med t tilsvarende produkt (Point Zero). Også SuntoryHoldings har nå et eget merke som heter Fine Zero og Sapporo Bryggeri med sitt Super Clear.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *