Miljømessig er overgangen fra panteflasker til engangsemballasje galskap

Filed under: Aviser,Media,Nyhetshjul,Øl Norge,Øl Nyheter |

Et enstemmig styre i LO i Trondheim ga tirsdag klarsignal til en kampanje som man håper skal endre beslutningen til Ringnes om å legge ned brusproduksjonen ved EC Dahls bryggeri på Lade i Trondheim i 2015.

– Her i Trondheim er det full tenning hver gang det er snakk om EC Dahls og flytting av produksjon. EC Dahls betyr noe spesielt for trønderne, sier leder i LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot og minner om at den siste lokale underskriftsaksjonen til støtte for trondheimsbryggeriet samlet 31.000 underskrifter. Da ble mange av underskriftene samlet inn på puber og restauranter, nå sørger internett og sosiale medier for at budskapet blir spredt enda bredere.

Høyere engangsavgift

Ringnes har gitt klarsignal for engangsemballasje, men har tatt forbehold om motstand fra forbrukere, miljøbevegelse eller at det blir satt høyere avgifter på emballasjen.

– 65 øre i avgiftsøkning og et årlig forbruk på 500 millioner flasker betyr 300 millioner kroner i redusert årlig inntjening for Ringnes og Carlsberg-konsernet. Det vil nok bety litt for hva de vil gjøre, mener Byrkjeflot.

Med på kampanjelaget stiller ikke bare LO i Trondheim, men også EC Dahls Venner, Rosenborgs supportergruppe «Kjernen», Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Kampanjen støttes også av Ringnes-klubben og NNN.

Kilde – Les hele saken på Frifagbevegelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *