Napier og Diageo jobber sammen for å gjøre avfallet av whisky om til drivstoff

Filed under: Annen Drikke,Nyhetshjul,Whisky |

Edinburgh Napier University har registrert en ny patent på ett nytt biodrivstoff laget fra biprodukter etter whisky, dette kommer etter en to års prosjekt sammarbeid med Diageo.

I testen ble biprodukter fra Glenkinchie Distillery brukt, forskere ved biodrivstoff Research Centre, Napier, utviklet biobutanol – et biodrivstoff som gir 30 prosent mer effekt enn etanol.

Drivstoffet er laget av to whisky biprodukter: «pot ale’, (væske), og» draff «, (korn). Ettersom disse er biprodukter fra all whisky produksjon, en Napier talsmann forteller at dette drivstoffet har potensial til å bli utnyttet av alle i whiskyen bransjen.

Tenk grønt

«Vi har allerede en effektivt gjenbruk av produkter som behandles for å produsere whisky. Dessuten, hvis drivstoffet kommer til markedet som en avlastning for bensin så vil det også være en betydelig reduksjon av olje forbruket.»

Nå som Napier har innlevert et patent på biodrivstoffet, planlegger Edinburgh Napier University å lage et spin-off selskap for å få det nye drivstoffet ut på markedet. Det vurderes som svært sannsynlig at drivstoffet vil bli tilgjengelig for bruk da det er mer effektivt enn etanol.

Professor Martin Tangney, direktør for biodrivstoff Research Centre ved Edinburgh Napier University, sa at å bruke whisky til å produsere biodrivstoff er et attraktivt alternativ.

«Mens noen energiselskaper bruker egne avlinger for å framstille biodrivstoff, forsker vi på å bruke overskytende materialer som biprodukter av whisky for å utvikle biodrivstoff. Dette er en mer miljømessig alternativ og potensielt så gir dette nye inntekter for en av Skottlands største næringer. «

Teknologi

Teknologien som brukes til å gjøre om whisky avfall til drivstoff ble inspirert av en 100 år gammel prosess utviklet av en kjemiker som kalles Chaim Weizmann, som studerte butanol gjæring først som del av et program for å produsere syntetisk gummi. Prosessen ble senere brukt i produksjon av sprengstoff.

One Response to Napier og Diageo jobber sammen for å gjøre avfallet av whisky om til drivstoff

  1. Pingback: Jack Daniel’s lanserer egen spesiell flaske for sponsing av treplanting | Drikkekultur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *