Nyhet, Frydenlund Bayer -kraftigere øl, nå på boks

Filed under: Nyhetshjul,Øl Norge,Øl Nyheter |

Frydenlund Bayer kommer nå som boksøl

1. september bør alle som er glade i øl merke seg, da kommer nemlig Frydenlund Bayer i butikk og denne gangen i boks forpakning.

Festivaldeltakere på Øya festivalen og på Øl og matfestivalen har fått lov til å prøvesmake Frydenlund Bayer. Og responsen var overveldene. det var ingen tvil om at ølet falt i smak.

Dette ølet er ingen nykomling, oppskriften bygger på bayerøl som Frydenlund produserte for over 100 år siden.

Les også: Bayer øl’et fra Dahls er 125 år

Ny Frydenlund Bayer er brygget med råvarer og metoder som gjør at ølet er tilbakeført til slik bayerølet var ca. år 1900. Det betyr også et kraftigere øl enn bayerølet som tradisjonelt lages i dag.

Ny Frydenlund Bayer nå på boks

Bayerøl i Norden:

I 1845 ble det første bayerske bryggeriet startet i København, Carlsberg, og i 1843 i Sverige. I Norge var det Schous Bryggeri som først brygget bayerøl i 1843. Midten av 1800-tallet var på mange måter gjennombruddet for norsk øl og norsk bryggerinæring.

Bayerølet hadde i Norge samme «folke-øl»-status slik pilsen har idag, og en helflaske ble gjerne betegnet som en murer. Dette endret seg etter okkupasjonen da tysk kultur ikke lenger var populær. Imidlertid fortsatte blant annet Aass Bryggerier og Frydenlund Bryggerier produksjonen av Bayerøl.

Kilde: wikipedia.org

De mest populære søkene:

3 Responses to Nyhet, Frydenlund Bayer -kraftigere øl, nå på boks

 1. Pingback: Lysholmer spesialøl lanseres | Drikkekultur

 2. Vet ikke om det er bevisst, eller en feil, men kjøpte to 6 pack av min favoritt øl, Frydenlund Pilsner. I begge pakkene var det kun 5 Pilsner, og 1 boks Bayer! Frydenlund; «Din snik» :o)

  Bjørn Engh
  17/11/2012 at 22:34
  Svar

 3. Et fantastisk godt øl i norges mest elegante emballasje.
  Utrolig flott design på denne boksen.

  Vegar Grosvold
  22/03/2013 at 15:43
  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *