Pepsi, det største brus merke i Thailand forsvant fra markedet over natten

Filed under: Brus Verden,Mineralvann,Nyhetshjul |

est cola, thailand

I flere år var Pepsi det største merke for mineralvann i Thailand med sine 48 % av markedet. Coca Cola var det nest største med 42 %.

Men alt dette forandret seg sent i fjor da PepsiCo ikke klarte å fornye sin distribusjonsavtale. Pepsi’s viktigste distributør trakk alle Pepsi produkter ut fra sine utsalg og erstattet dem med «Est,» sitt eget produkt som til sin (ikke store) overraskelse lignet på Pepsi merke.

Dette resulterte at det nå faktisk er vanskelig å finne noe Pepsi produkter i Thailand.

Nå i dag ligger Pepsi på skarve 15 % av markedet. Coca Cola er nå nr 1 og det nye Est nr 2 med rundt 19 % markedsandeler.  Et annet stort Cola merke er “Big Cola” med 16 %.

Det hjelper heller ikke på situasjonen til Pepsi at de byttet fra glassflasker til plast. I Thailand mener mange mennesker at glass hjelper brusen til å holde seg lenger. Est kommer selvfølgelig i glassflasker.

Katastrofen skjedde fordi PepsiCo prøvde, og feilet med å ta over distributøren SERM Suk. Da kontrakten gikk ut lanserte isteden SERM Suk cola merke Est som erstatter for Pepsi.

Dette skjedde på toppen av en tid med uro for PepsiCo. Omsetningen for PepsiCo i Asia, Midtøsten og Afrika sank i 2012 fra $7.4 billion to $6.6 billion.

Pepsi er nå i gang med å bygge sin egen $ 170 millioners tapperi i Rayong, og har inngått samarbeid med DHL for distribusjon i Thailand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *