PepsiCo lanserer verdens første 100 prosent plantebaserte fornybare PET flaske

Filed under: Brus Verden,Mineralvann,Nyhetshjul |

Pepsi med ny grønn fornybar PET flaske

15 Mars 2011: PepsiCo kunngjorde i dag at de har utviklet verdens første PET-plast flaske laget utelukkende av plante-baserte, fullt fornybare ressurser og at selskapet kan produsere en drikkevareemballasje med et betydelig redusert karbonutslipp.

PepsiCo’s «grønne» flaske er 100 prosent resirkulerbar og overgår dagens eksisterende teknologi for drikkevareindustrien. Flasken er laget av bio-baserte råvarer, gress, bark og mais skall. I fremtiden vil PepsiCo klare å utvide denne fornybare teknologien til å inkludere appelsinskall, potet skrell og andre biprodukter fra landbruket. I en kombinert biologisk og kjemisk prosess har PepsiCo funnet metoder for å lage en molekylær struktur som er identisk med petroleum-baserte PET (polyetylentereftalat), noe som har resultert til en flaske som ser, føles og beskytter sine produkter identisk slik som dagens eksisterende PET plastflasker.

PepsiCo vil testprodusere på den nye flasken i løpet av 2012. Hvis testen viser seg å bli vellykket vil selskapet gå til en fullskala kommersialisering av den nye flasken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *