Taybeh Beer, brygget på Vestbredden -blir drukket i Japan

Filed under: Nyhetshjul,Øl Nyheter,Øl Verden |

Taybet, det eneste bryggeriet i palestinisk område har en god vekst til tross for en rekke uvanlige utfordringer.

Som produsent av øl står Taybet bryggeri ovenfor uvanlige mange utfordringer. Det er det eneste bryggeriet i de palestinske territoriene der befolkningen er overveiende muslimer. De opererer i dystre økonomiske forhold, med høy arbeidsledighet og de ekstra kostnader og utfordringer med å håndtere alle de sjekkpunkter og forsinkelser som utgjør israels militære okkupasjon. Og, på toppen av dette må de markedsføre sitt palestinske øl til israelske kunder.

Brygget på Vestbredden, blir drukket i Japan

Bankene og frivillige organisasjoner trodde vi var gale når vi ville bygge et bryggeri i et muslimsk land, sier Khoury

Taybeh ølet er overraskende populært i Japan og er også brygget på lisens i Tyskland. Hjemme selger Khoury sitt øl til restauranter i de mer liberale palestinske byer, slik som Ramallah og Betlehem. Men mange av leveransene går inn i Jerusalem og videre inn i Israel, til Tel Aviv, Haifa og Nasaret.

Folk tror ikke at vi har et produkt som Taybeh øl brygget i Palestina sier han. På nyhetene ser de bare vold, bombing og opprør. Nå vil vi prøver å endre dette og vise verden at vi kan leve i fred med våre naboer. Vi er mennesker. Vi har en rett til å nyte livet.

Bryggeriets hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *