Turiststedet Phuket går snart tomt for øl!

Filed under: Nyhetshjul,Øl Nyheter,Øl Verden |

Singha Øl

For Phuket er turismen helt avgjørende og nå i disse dager er det kritisk for alle som driver en eller annen form for underholdning med å få forsyninger av drikkevarer til alle de tørste turistene som er forventet. Flommen er merkbar allerede, liten forsyning har brakt prisene opp på kunstig høyt nivå.

I Patong Entertainment Business Association (PEBA) sier situasjonen vil nå «krise» nivå innen 30 dager hvis det ikke treffes tiltak slik at øl og sprit igjen kommer tilbake til Phuket i normale mengder.

Medlemmene i PEBA legger igjen mer enn 100 millioner Bath årlig til den lokale økonomien i Phuket.

Mr Weerawit sier at selv små barer i Patong omsetter for 6000 til 7000 Bath på en kveld fra alkoholsalg.

«Den viktigste inntektskilde for en bar er fra ølsalget. Store barer omsetter vanligvis for ca. 30.000 Bath på en kveld av å selge øl alene«.

Normalt er mellom 20 til 30 % av inntektene hos en underholdnings bedrifter fra alkohol salg alene. Av denne inntekten er 60 % fra ølsalget og 30 % fra salg av whisky og vin og de resterende 10 % fra cocktails.

Dette er begynnelsen på høysesongen

Alkohol situasjonen på supermarkedene er det samme over hele Phuket. «Vi har ikke mye igjen på lager og vi har ikke mottatt noen leveranse fra Bangkok på nesten en uke» sier Supawadee Kaewthai som arbeider ved Big C.

«Ikke vet ikke når nye leveranser kommer, vi venter fortsatt på å høre fra vårt hovedkontor i Bangkok» legger hun til.

Årsaken til denne mangelen på øl er at en av fabrikkene til Singha som bare produserer øl ligger under vann.

Vi har fabrikker over hele Thailand. Fabrikken i Chiang Mai produserer flaskevann. Fabrikken i Surat Thani produserer flaskevann og brus, og vår fabrikk i Khon Kaen produserer flaskevann og Leo øl. Selv om vi går tomme for Singha øl, vil vi fortsatt ha Leo øl for salg da vårt anlegg i Khon Kaen er upåvirket av flommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *